Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


LELKI PATIKA

Cikkek

Asztrális test - Uralkodás az érzelmeken

2012.05.26

Az átlagos világi ember keveset tud, és még kevesebbet törődik az ilyen dolgokkal, az okkultizmus tanulója számára azonban elsőrendű fontosságú, hogy megszerezze a valamennyi – fizikai, asztrális és mentális – tudathordozója feletti teljes uralmat. Bár elemzés és tanulmányozás céljából ezt a három testet el kell választani egymástól, és külön-külön kell ezeket tanulmányozni, a gyakorlati életben mégis úgy találjuk, hogy nagymértékben lehetséges valamennyit egyidejűleg képezni, és az egyikben megszerzett bármely képesség bizonyos mértékben segítséget jelent a másik kettő megedzésében.

 

A szorongás

2011.09.24

A szorongás, a legnagyobb pszichés betegség. Szerte a világon, kb. 400 millió szorongásos zavarban szenvedő beteg él. (1997, WHO)
 
Idősebb, fiatalabb, nő, férfi – mindannyian érintve vagyunk. Napjaink felgyorsult tempója, a munkahelyi, otthoni problémák, rányomják a bélyeget mindennapi életünkre is. Ki ne szenvedett volna valaha attól, hogy ideges, nem tud rendesen aludni, görcsöl a gyomra, nehezen tud koncentrálni? A stressz előbb- utóbb nem csak lelki, hanem fizikai tüneteket is produkálhat. Mindezek miatt, egyre nagyobb jelentőségű a betegség időben történő felismerése és gyógyítása.

A cikkben fellelhető példák és esettanulmányok segítenek felismerni a bennünk élő nem ismert, esetleg "láthatatlan" szorongásos problémákat, és tüneteiket!

 

Ami elmúlt, az elmúlt

2011.09.24

A szakítás, soha nem fájdalommentes. Az egyik fél, mindig szenved. De bármi miatt is ért véget a kapcsolat, az olyan tanulság, amelyből sok erőt, és tapasztalatot meríthetsz a jövőre nézve. Ami a legfontosabb: soha többé nem szabad ugyanabba a hibába esned!
 

Komolytalan szándékaink komoly jelei

2011.09.08

Már nyolc éve együtt vagytok? Az szép. És mégsem haladt előre egy hangyányit sem a kapcsolatotok? Az már nem annyira szép. Azt hiszitek, ez majd változik? Látom, megint nekem kell Pasiszemmel felnyitnom a szemeteket…  (Blahó Dávid írása)
 

Ha nem szeretnek - belebetegszel

2011.09.08

Új kórkép van kialakulóban: szeretethiány. Oka: mindenki csak kapni akar, pénzt, hatalmat, autót, és minden fontosabb, mint a szeretet. Veszélyes a teljesítményhajszolás, a mindenáron győzni akarás, hogy a sikerért sokan feláldozzák mások megbecsülését, szeretetét. Pedig milyen rosszul teszik…
 

AZ ELME

2011.09.08

„Anatómiai sorozatunk” második írásaként a test tudatosságáról írtam. Ebben az írásban az elménkről alkotott elképzelésünkről valamint az elménk élettani sajátosságairól olvashatsz.
 Ha az emberi testet a psziché vagy tudatosságunk fizikai megnyilvánulásaként definiáljuk, akkor az elmét a fizikai és a belső univerzumunk közötti átmenetként magyarázhatjuk. Az elme nem több, mint egy számítógép. Az elménknek nincs személyisége, nincs én tudata. Az elme dolga a gondolkodás általi problémamegoldások kidolgozása és az információtárolás. Attól függően, hogy az egó- nk, vagy mi, hogyan használjuk ki a lehetőségeit, leszünk mások egó- jának számára okosak vagy éppenséggel buták. 
 

Az EGO

2011.09.08

"Anatómiai" kirándulásunk számomra kedvenc állomásához érkeztünk.
Az EGO- ra való ráeszmélés önmagában hatalmas zárolt energiákat szabadít fel bennünk, így hát lássuk, ki vagy mi is ő.
Röviden és tömören megfogalmazva, az EGO nem más, mint a bármivel vagy bárkivel történő TELJES AZONOSULÁS- od. Nagyon durván, az EGO az, amelyik elhiteti Veled, hogy Te vagy Napoleon, vagy hogy egy nagy nulla vagy (ami azért vicces, mert valahol igen közel áll az igazsághoz), hogy Te vagy a 30 éves gyerekedet mindenáron életre nevelni akaró szülője, hogy Te vagy az, akivel csak rossz dolgok történnek, stb.
 

Az elengedés ereje

2011.05.30

Az elengedés a jó irányba történő változáshoz szükséges első lépés. Ahhoz, hogy a vágyott eredményt hozó teremtő tudat és mágneses energiák létrejöhessenek, ki kell ásni az egészségtelen múltbéli mintákat. Ha igazi sikerre vágysz, de nem éred el az áhított eredményt, nagyon valószínű, hogy néhány régi mintád nem szolgálja céljaidat.
 

Védd magad a lelki támadásoktól

2010.11.15

Auránkat folyamatosan érik támadások. Lelki boksz-meccsek tucatjait vívjuk nap, mint nap. A veszekedések és konfliktusok, mind-mind gyengítik az aurát. Készülj fel a hétköznap kihívásaira, és erősítsd meg az aurádat!
Aki energiahiányban szenved, az veszekszik, kritizál, ok nélkül bele köt a másikba, számon kér és bűntudatot kelt. Ilyen az, amikor a családtagjaid felróják neked, hogy nem vagy elég jó feleség, anya, szerető. A főnököd számon kér, mert nem teljesítesz elég jól a munkahelyeden. Mások azért zaklatnak, hogy eladjanak valamit, amire nincs is szükséged. De ilyen lelki támadás lehet a féltékenység, a harag, az elnyomás, a depresszió, a düh vagy a félelem is. Ha gyenge vagy és nem tudsz védekezni, megsebzik a lelkedet: kiborulsz, rosszul érzed magad, a másik, pedig a te károdra feltöltődik.
 

Úgy érzed, uralkodnak rajtad?

2010.11.15

Ha minduntalan azon veszed észre magad, hogy kihasználnak a kapcsolataidban, hogy olyan partnereket választasz, akik önzőek, és rád kényszerítik az akaratukat, akkor itt az ideje változtatnod. Ne hagyd, hogy uralkodjanak rajtad!
 

1 | 2 | 3 | 4

Következő »