Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mi a kristály energia?

2011.03.18
A kvarckristály energiamezővel rendelkezik. A kristály energia minden anyagi testbe behatol, és minden anyagi testen áthatol. A vízben, pl. képes kiterjeszteni annak atomi szerkezetét.
A kvarckristály átalakítja az energiát egyik formájából a másikba. Általában 6 oldala van, és csúcsban végződik, melyekben az energia koncentrálódik. A kétvégű kvarckristálynak két csúcsa van, így ott még koncentráltabb energia összpontosul.
A kristályok habár a fejlődési lánc alján találhatók mégis magasabb rendű tudattal rendelkeznek az embereknél, mivel mentesek az érzelmektől, előítéletektől.
A kristályok több mint 80.000 éve állnak az emberiség szolgálatában, az ősi civilizációkban gyógyításra, illetve információ- és energiahordozóként használták őket. A kvarckristálynak igen sok ágazatban van jelentősége napjainkban, többek között a televízióban, órában, űrkutatásban, hadiiparban.

A kristályokkal történő gyógyítás, terápia sajnos napjainkban még most kezd csak igazán ismertté válni, az is sajnálatos, hogy a nyugati orvoslás ennyire elzárkózik előle, pedig a kristályok kifejezetten hatékony kiegészítései az orvos által előírt kezeléseknek.

A kristálygyógyászat jelentősége

 
A kristálygyógyászat az emberiség egyik legősibb gyógymódja. Kristálygyógyászattal például már Lemúriában, vagy Atlantiszon is igen behatóan foglalkoztak. A kristályokkal történő gyógyítás, szinte minden területet érintő terápiaforma, hiszen hatással van a testre, a lélekre és a szellemre.
A gyógy kövek felhasználásával szabályozó és kiegyensúlyozó hatást lehet kifejteni a megváltozott rezgésekre. Alkalmazásuk leggyakoribb módja, hogy testünkön ékszerként viseljük őket. Függőként, láncon, fülbevalóként, gyűrűként vagy karkötőként.
A köveket azonban nem feltétlenül kell magunkon viselni ahhoz, hogy elérjük a kellő hatást. A kristálygyógyászat a kristály tudatával dolgozik. A kristályok felveszik és tárolják a környezet rezgéseit, ezért igen fontos a tisztításuk használat előtt és után is. Képzés keretében el lehet sajátítani egy olyan technikát, amivel a leghatékonyabban és minden segédeszköz nélkül, tudati energiával lehet megtisztítani a kristályokat.
A kristályokat testünk különböző pontjaira helyezve kifejtik hatásukat. A tanfolyamokon több kristályra is behangolást kaphatunk, ami azért előnyös, mert egy kristály alkalmazásakor nem kell a kristálynak fizikai valóságában is nálunk lennie, hanem a tenyerünkön keresztül tudjuk annak energiáját közvetíteni a magunk vagy a páciens számára.