Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A kristályok hatása a szervezetünkre

2011.03.18
A kristályok hatása a szervezetünkre
 
A kristályok a kozmikus világ rezgéseinek a hordozói, rezgésükkel energiát tudunk átadni, közvetíteni vagy harmonizálni, így fejtik ki gyógyító hatásukat. A kristályok közül a kvarckristály az egyik leggyakrabban és legnagyobb mennyiségben előforduló fajta. A kristályok, különböző rezgéseket bocsátanak ki magukból, olyan finom energiamezőkkel rendelkeznek, amelyek az élőlényeket különböző energiákkal töltik fel, védik, a belső energiaáramlást szabályozzák. Bizonyára járt már gyógyfürdőben, és hogy érezte magát azután? A gyógyvízben található ásványi anyagok a nélkül segítenek szervezetünknek, hogy lenyelnénk őket. A kövek, kőzetek is ásványokból állnak. A kristályok rezgési frekvenciája az elemi összetevőiknek megfelelően különböző, és így a szervezetünk különböző pontjain képesek rezgéseikkel az auránk, illetve az adott szerv eredeti, ideális rezgési állapotát visszaállítani. A gyógyítás mechanizmusát, végeredményét a szervezetben előforduló valamennyi életfolyamatért illetve jelenségért felelős ásványi anyag és kristályszerkezet kölcsönös együtthatása adja meg. Az ásványok fizikai, lelki és szellemi síkon egyaránt hatnak.  
 
 
Kristálykezelés
 
A kristályok tároló képessége - és tisztítása
 
A kristályok tárolják a negatív energiát is. Betegségek kezelésénél a kezelt személy negatív információit is képesek "levenni", és elraktározni. Ezért kiemelten fontos a kristályok minden egyes kezelés után történő alapos megtisztítása, mert a kezelés során a kristály által tárolt negatív rezgéseket akaratunkon kívül át tudjuk vinni a következő kezelt személyre! A kristálygyógyászat, a kristállyal való kezelés nem "játék", hanem egy igen összetett természetes gyógyítási rendszer, ami igen nagy alázatot és felelősségtudatot követel meg a kezelő részéről.
A kristályok tisztítása különböző módon történhet, (napra-holdra kitéve, folyóvíz alá tartva, földbe temetve, stb.) ám ezek egyike sem teljes értékű.
 
A kezelési módok
 

A kristályok (marokkövek) kézben tartása is alkalmas arra, hogy a rezgéseiket kezünkön keresztül érzékeljük egy idő után, ha megfelelően (lazán, de nem erőtlenül) markunkban fogjuk őket. Hasonlóképpen, de kevésbé erőteljesen érvényesül a rezgésük, ha zsebben, ruhában, tárcában tartjuk őket. Helyezhetjük őket testünkre, vagy testünk köré, így energiamezőt hozva létre a kristályok rezgéseinek segítségével. A kristályok bizonyos alakzatba rendezésével ún. erőteret hozhatunk létre, ebben meditálhatunk, ülhetünk, dolgozhatunk, feküdhetünk. A kristályok meridiánjainkra, csakráinkra is helyezhetők a kívánt gyógyhatás elérése céljából. A kövek rezgéseit hasznosíthatjuk, ha egy időre vízbe helyezzük őket, és a kapott elixírt megisszuk - hiszen a víz képes információt felvenni a környezetéből, és tárolni azt.

Ajánlott irodalom:

Catherine Bowman:
Kristálytudat
Micael G. Smith:
Kristályszellem
Michael G. Smith:
A Kristályerő
A. Bryant- Ph. Galde:
A Kristálykoponya
Evelyn Star:
Gyógyító Kristályok kincseskönyve
Aranyi Lászlóné:
Gyógyító nemeskövek
Yvonne von Wechmar:
A kristályok éltető ereje
Marianna Sheldrake:
Kristálygyógyító
Sonja Heider:
Gyógyító kövek könyve
Sang-e-Sitara:
Kő-követek
Réthy Károly:
Drágakövek és gyöngyök
Cornelia M. Parkinson:
A kövek varázsa
Olaf Medenbach, Cornelia Sussieck -Fornefeld:
Ásványok
Chris Pellant:
Kőzetek és ásványok
Walter Schumann:
Drágakő biblia
Elke Lopes:
Ezoterikus nemeskőgyógyászat
Liz Simpson:
A kristályok gyógyító ereje
Raymond J.L. Walters:
Drágakövek ereje
Chris Morton, Ceri Louise Thomas:
A kristálykoponyák rejtélye
DaEl Walker:
Kristálykönyv
Ted Andrews:
Jós-eszközök
Petr Korbel, Milan Novák:
Ásványok enciklopédiája