Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


VALODI SZERETET!

2011.11.12

SZERETET!

Tudod mit jelent? Tudod mit,és mennyit ér?

Mi az érték? Mi a Valódi érték(e)?

 

Elmesélek egy történetet!

... Van az élet. Vannak emberek. Vannak életeik. Vannak a mindennapok, vannak fizető eszközök. Amikkel az "értékeket" (életet) mérik! Az eszközök szükségesek az életben maradáshoz!

 

Pénz: Pénzért vásárolunk meg dolgokat... ételt,haszonélvezeti cikkeket, házat, autót, stb. Ez az értéke a pénznek. Sokak hajszolják,sokan nélkülözik! Vannak "gazdag" és vannak "szegény" emberek. Vannak,akiknek erről szól az élet, és vannak,akiknek nem! Van,akinek ezen mulik az életük,a mindennapjaik,a jövőjük,vagy a holnapjuk. De a pénzért Szeretetet nem vásárolhatunk!

 

Idő: Az idő, szükséges a mindennapokhoz. Az évekhez, az élethez! Ezzel irányítjuk és kontrolláljuk a napjainkat,a tennivalóinkat. Időben mérjük a munkaidőt, amivel a "pénzt" megkeressük a mindennapokhoz. Egy napi idő keretbe belefér a munka,a pihenés,és a "szórakozás" is. Ideális esetben ezek harmadolva, egyenlő arányban! Vannak, akiknek mindenre jut idejük, vannak akiknek semmire. Vannak, akik mindig rohannak,és vannak akik ráérnek,mert sehová sem sietnek. Vannak, akiknek az idő is pénz. Akik szinte csak ebben mérik az életet. Vannak, akiknek egy perc is elég, ha ezen mulik az életük, a jövőjük, a holnapjuk! De idő hiányában, vagy ha mindig rohanunk, nem jut időnk szeretni! Nem marad időnk a szeretteinkre,a szeretetre!

 

Szeretet: Képzeljük el, hogy ez az egyetlen "fizető" eszközünk van csak! Tegyük fel, hogy nem létezik sem pénz,sem idő! Képzeljünk el egy olyan Világot, ahol csak a szeretet létezik! Ebben mérik a mindennapi megélhetést,a vagyont, a tulajdont. Egyetlen feladatunk lenne csak,hogy ezt áramoltassuk egymás közt. Mert a szer-etet, táplál!

Vezessük ezt egy kicsit vissza az előző példára,és vonjunk párhuzamot!

Ki számít "gazdag" embernek,és ki számít "szegénynek"? Ki kűzd a mindennapjaiért? Ki kűzd az életéért? Ki éli meg a mindennapokat? Ki éhezik,és ki képes táplálni? Ki áramoltatja,és ki tartja vissza? Ki "használja" megfelelően?

 

Ha a pénz=idő a szeretet lenne...

- A nagyon gazdagok megtartják maguknak, nem adják, nem áramoltatják tovább, visszatartják. Kisajátítják. Nem tudják értékelni, mert könnyen jön, és sok van belőle. A sok pénz hajhászásával,ami sok időt igényel, nem marad idejük ezt tovább adni, tovább áramoltatni! Megrekednek, felgyülemlik a szeretet. Ha nincs tovább áramoltatás, megfulladnak a saját értéknek hitt téveszméjükben! Nem élnek, csak hajszolnak, sietnek, rohannak, gyűjtögetnek, megrekesztenek! Mert tévesen azt hiszik, hogy erről szól az élet! Pedig pénzen sem több időt, sem egészséget, sem szeretetet,de még csak megváltást sem tudnak vásárolni!

- Ha szegénynek születik valaki, mindig nélkülöznie kell. Kűzdenie a mindennapokért. A mindennapi élelemért. Sokan vannak, akik azért dolgoznak sokat, hogy a kevésből gazdálkodjanak. Mert nem jut a holnapra, csak talán az aznapra,de sokaknak még arra is alig! Ezeknek az embereknek sem pénzük, sem idejük nincs! Minden forint, minden perc az életet,a holnapot, vagy csak a következő percet jelentheti. Nincs mit tovább áramoltassanak,így nem is élhetnek. Hiába tudják, hogy mit kellene tenniük, egyszerűen a nincsből nem lehet áramoltatni.

 

Feltevés...

Képzeljük el, hogy gazdagok vagyunk! Engedjük csak szabadjára a képzelőerőnket. Van egy gyönyörű villánk egy luxus környéken,a legujabb tipusu autók állnak a garázsunkban. A bankszámlánkon milliók, vagy milliárdok vannak. Az időnk nagy részét is erre fordítjuk,hogy megtartsuk ezeket. Van családunk is,de erre már nem futja az időnkből. Csak a pénzszerzésből áll az élet. Csak ez létezik.

Egyszer csak rossz híreket kapunk. Egy szerettünk nagyon beteg lesz, vagy sulyos baleset éri! Az élete mulik ezen! Nincs már ideje! Mit tennénk? Hogyan segítenénk?

Van temérdek pénzünk,de ez sem segít már, mert ideje sincs! Sürgősen cselekedni kell. Idő hiányában, gyógyulást sem adhatunk! Hiába a sok pénz,hiába a legjobb orvosok,ha időt nem tudunk vásárolni a felépüléshez! Mit tegyünk? Mit teszünk? Mit tennénk? Mi is a valódi érték, ha az (egy) ember élete a Tét ?

 

Sosem voltam gazdag, sosem volt sok pénzem. Időm is csak annyi, amennyit a mindennapi megélhetésért való kűzdelem megenged. De arra mindig jutott időm, hogy SZERESSEK! Hogy megtanuljam,mi a Valódi érték. Hogy az életet nem pénzben, és nem is pénzhajhászat utáni időben mérik. Megtanultam, hogy mindig jusson időm a szeretteimre, hogy jusson időm a barátokra. Jusson időm beszélgetni, pihenni, nevetni, boldognak lenni. Nem az számít,hogy milyen házban élek, nem is az, hogy van-e autóm, vagy bármim is. Hanem az,hogy egészséges vagyok, van mit ennem, van családom, vannak barátaim, vannak szeretteim, és van időm őket szeretni! Van időm, és van szívem áramoltatni a lélek legfőbb táplálékát a SZERETETET! Ehhez nincs szükség pénzre! Sőt semmi másra,csak SZERETETRE, áramoltatásra és nagy nagy szívre! Szerető nyitott szívre!

GAZDAG VAGYOK! A leggazdagabb a Világon! KÖSZÖNÖM!

Polgár Anita