Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


TITOK! - vagy nem titok?

2011.11.12

TITOK!

299513_259831497395564_100001061470343_780033_664578718_n.jpgElárulok egy titkot... vagy inkább az Életed!

Mi hajt? Miért élsz? Mi az Út, és mi a Cél?

A SZERETET!

Azért jöttünk, hogy tanuljunk... hogy tapasztaljunk! De mit?

A Szeretetet! Hogyan?

Könnyen és egyszerűen! Csak időközönként "Mi" bonyolítjuk kissé túl a dolgokat!

Mert nem látunk! Csak azt a Világot, ami "vakká" tesz bennünket! Csak a mindennapokat látjuk, és nem az EGÉSZET!

 

Mi az Egész? MI VAGYUNK AZOK! Egészek vagyunk, és tökéletesek!

Csak a "vakságunk" nem enged látni! Pedig 3 szemet is kaptunk hozzá.

1. fizikai szem

2. lelki szem (szív)

3. szellemi szem (3.szem)

 

Kevesek azok, akik mindhárommal egyszerre LÁTNAK!

Nem elég nézni (vakon), hanem látni is kell a Valóságot. Mivel 3 szemet kaptunk hozzá, a valóság sem csak és kizárólag a fizikai Világunkban merül ki.

A 3-as egység az igazi valóság! Amit csak a 3 szemünkkel egyszerre vagyunk képesek tisztán érzékelni!

 

Mindenki érzi már, és tudja, hogy a SZERETET egy nem mindennapi energia! Nem is igazán csak energia! Ez a "SZER"! A Szer, ami kell a mindenséghez, Önmagunkhoz, Másokhoz, a Világhoz, az Élethez! Kell a tapasztaláshoz, a megismeréshez! Kell a mindennapokban, kell a barátságban, kell a szerelemben!

Nem lehetünk eléggé tudatosak, ha a SZER-t nem ismerjük!

 

Hogyan ismerhetjük meg teljes valóságában a szert?

Ha figyelünk! Csendben... befelé! Mert ugye tudjuk, hogy nem csak egy szemünk van! A fizikai szemünkkel nézzünk "befelé", így a 2. szemünk (szív) aktiválódik, aminek "munkáját" és érzékelését ezután pedig a 3. szem is segíti! Így tudjuk tökéletesen tisztán, és a maga Valóságában érzékelni a SZERT!

 

De mi a "dolgunk" ezzel?

Megtapasztalni, ami a Minden "mozgatórugója" bennünk!

Ehhez bizonyos eszközök is a randelkezésünkre állnak. Kaptunk családtagokat, rokonokat, barátokat, ellenségeket, ismerősöket, társakat, Szerelmeket!

DE AZ EGYETLEN DOLOG, amit A SZER-tapasztalás Útján el kell érnünk, az ÖNMAGUNKBAN VALÓ MEGTAPASZTALÁSA, MEGISMERÉSE!

Ugye még nem látjuk át?

Akkor elmesélem!

 

Minden, amit kapunk, az élethelyzetek, a személyek, az eszközök, azt a célt szolgálják, hogy tapasztaljunk! Tapasztaljunk, megéljünk, és tanuljunk... hogy aztán azt a kellő minőségekben letisztulva magunkévá tegyük! Mert ez építi a MAG Fejlődését! A Cél, hogy többek legyünk a SZER által, a MAG által, mint ahogyan "érkeztünk"!

 

Tudjuk, hogy "vakon" születtünk! A tapasztalás értelme és célja, hogy újra "LÁSSUNK"... Mindhárom szemmel "EGY-SZER-RE" tekintsünk (rá)! Mert SZER csak EGY létezik! Amik által különbséget teszünk a dolgok között, az is csak egy eszköz, amivel a SZER-t tapasztaljuk. Egy "játszma", ami a megismerést szolgálja!

Ha tudatosan törekszünk a tudatosságra, és a megélésre, ez által a csendes befelé figyelésre (szívre), akkor tudjuk tisztítani a 3.szemünket is, ami a végső rátekintést segíti a SZER "Tiszta" tapasztalásához!

 

Minden tehát Bennünk van! Minden eszköz, és minden megismerés a "kezünkben" van.

Egy igen jó példa: Volt már mindenki Szerelmes!

Elgondolkodott már Valaki is azon, hogy miért vagyunk szerelmesek? Hogy mitől más az az egy, mint a többi? Hogy mit kapunk a másik féltől, ami miatt a szerelem aktiválódik? Megint nem árulok el titkot! Saját magunkat látjuk a "tiszta tükörben" viszont! Azt-, és azért szeretjük a másikban, amit általa (tiszta tükör) érzékelünk Ön-Magunkban! Tehát ebből következik, hogy a Szer-elem-e segítségével szeretjük Önmagunkat! Szeretjük azt, akivé és amivé a szer-elem által válunk! Ez is egy eszköz, és talán a legtökéletesebb a SZER megismeréséhez, mert a szer-elem (mivel "elem"), a fizikai hormonalítás miatt teljesen tiszta... így a "tükör" is "tiszta"!

(Ha ezt valaki nem érzékeli tisztának, az csak azért lehet, mert még több játszma eszközre van szüksége a tapasztaláshoz!)

 

Zár-szóként, a magyarázat, ami persze tudjuk, hogy a kezünkben van, a 3-as szintű megtapasztalás... a 3-as szintű rálátás és felismerés! A Felismerés, hogy MINDEN BENNÜNK VAN! MINDEN TŐLÜNK, ÁLTALUNK, ÉS ÉRTÜNK JÖN LÉTRE! Hogy MAG-unkban megtapasztaljuk a SZER-t, és levonjuk a végső következtetést, hogy SZER csak EGY LÉTEZIK! Ami nem tesz különbséget, ami nem jó vagy rossz, ami nem ítélkezik, nem súlyt, nem oktat, nem tanít, nem játszmázik, csak ÉL és VAN és LÉTEZIK! Önzetlenül, határtalanul, végtelenül, és mind ez BENNÜNK VAN!

 

Amikor az emberiség, ezt kellő mennyiségben és minőségben "Felismeri", akkor ennek a rezgése és ereje is az egész emberiség által "Felemelkedik", létrehozva azt az ÚJ MINŐSÉGET, ami a SZER, egy még Magasabb szintű megtapasztalása!

 

"Légy mindig mindenre nyitott! Légy tiszta és befogadó! Törekedj az áramoltatásra, mert így segíthetsz másoknak is tapasztalni! Légy laza, vedd könnyedén az életet, és ne ragadj bele a problémáidba! Tudd és Hidd, hogy minden csak játék... egy nagy játszma a végső megtapasztaláshoz! A végén úgy is mindenki a Célba ér! Feltéve, ha nem hagyod abba idő előtt a játékot!"

 

ŐSZINTE, TISZTA SZÍVŰ SZER-ETET-EL ÖLELLEK!

Polgár Anita