Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Médiumi képességek

2011.08.07

 

Médiumi képességek
 
 
A TISZTÁNÉRZÉS
 
A tisztán-érzés a mediális képességek közül a legfontosabb, minden képesség alapja. Ha rendelkezünk a tisztán-érzés képességével, csak akkor tudjuk megkülönböztetni az energiákat, rezgéseket. Általában semmit sem tudunk a szellemlényről, vagy akár egy idegen emberről. Ezzel a képességünkkel viszont el tudjuk dönteni, hogy kellemes e számunkra, vagy sem. Tisztán érzékeljük rezgését, minőségét, energiáját. Ez minden alapja, hiszen nagyon fontos, hogy megtanuljuk a rezgések pontos felismerését. Minél előbb felismeri a médium a negatív rezgést, annál előbb le tudja védeni magát. Ha ezt nem teszi, akár az egész aurájára tud hatni a kellemetlen energia.
A tisztán-érzés mellett léteznek egyéb nagyon fontos képességek is. Ilyen például: a tisztánlátás, a tisztán-hallás, vagy a médiumi írás. Mindezek a képességek semmit sem érnek, ha nem rendelkezünk a tisztán-érzés képességével. A hallásnál és az írásnál nem látjuk a szellemet, így bárkinek kiadhatja magát. A tisztánlátás esetében is veszélyes lehet a dolog, mert az asztrál síkon bármilyen alakot felvehetnek a szellemek. Ezért ha a médium nem tudja rezgésük alapján megkülönböztetni őket, könnyen csapdába eshet. A médium esetleg azt hiheti, hogy a szellemlény fontos információkkal szolgál, esetleg segíti életét. Hallgat rá, megfogadja tanácsait, tanításait. Később pedig, azt tapasztalhatja, hogy a szellemlény teljesen átvette az irányítást élete felett, rosszabb esetben megszállottsághoz is vezethet.
A tisztán-érzés során fizikai, és érzelmi testünkkel érzékeljük a szellemvilágból érkezetteket, és egyéb jelenségeket. Nagyon fontos, hogy az emberek rezgéseit is érzékelni tudjuk. Lehet, hogy találkozunk valakivel, és kellemetlen energiát érzékelünk, míg szavai teljesen más energiát közvetítenek felénk. Talán érezzük az ellentmondást az illető lénye és a szavai között. Lehet, hogy ilyenkor hajlamosak vagyunk hinni a fülünknek, és nem hallgatunk az érzéseinkre. Később aztán beigazolódik az első reakcióink helyessége.
A tisztán-érzés központja a harmadik csakra. A képesség fejlesztése kezdetén tudat alatt érzékelhetjük más emberek rezgéseit, energiáját, érzéseit, belső hangulatait. Sokszor előfordulhat, hogy nem vagyunk biztosak érzéseinkben, valami nyugtalanítót érzünk, de nem tudjuk, hogy mit. Itt kell óvatosnak lenni, hiszen könnyen áldozattá válhatunk. Sok érzékeny ember hajlamos rá, hogy magára vegye mások fájdalmát, problémáit. Akkor is segíteni akar, ha semmi köze sincs a dologhoz. Ilyenkor a médium nagyon sok energiát veszíthet. Ezeknek az embereknek érzékenységük mellé, erősíteni kell a belső határozottságukat, önbecsülésüket, belső védelmüket. Tudni kell nemet mondani.  A tiszta rezgéseknél, sohasem fogunk kételkedni. Nem lesznek kétségek bennünk, nem érzünk furcsa és megmagyarázhatatlan ellentmondást. Idővel aztán megtanuljuk pontosan megkülönböztetni a negatív és a pozitív energiákat.
 
 
A TISZTÁNLÁTÁS
 
A tisztánlátás központja a homlok csakra. Azok az emberek tudják könnyen fejleszteni a tisztánlátás képességét magukban, akik könnyen tudnak képekben gondolkodni, akik képesek átlátni helyzeteket könnyedén, akiknek jó az időérzékük, akik jól tudnak tájékozódni. A tisztánlátás nem tartozik a legfejlettebb mediális képesség közé. Az, hogy valakinél működik a  belső látás nem jelenti azt, hogy spirituálisan, vagy szellemileg fejlett. Sokan kérkednek képességükkel, hangoztatják, hogy kik voltak előző életeikben ( Atlantiszon főpap stb…).  A tisztánlátás képessége, a belső fejlődés eredménye. Akiknél így alakul ki, azok sosem kérkednek tudásukkal. Ahogy az ember egyre több problémát old meg, úgy fejlődik  a tisztánlátás képessége is.
A félreértés abból adódik, hogy a homlok csakrához tartoznak az álmok, az emlékezés, a fantázia is. Ezek képek formájában jelennek meg, nekünk pedig ebből kell kiválasztanunk a valóságos objektív képeket. Ha valaki keresztény neveltetést kapott, valószínűleg Jézus, vagy Mária esetleg angyalok jelennek meg.  A jó médium tudja, hogy milyen tartalmú üzenetet kapott.  Minden médium olyan lénnyel találkozik, amilyen fejlettségi szinten áll éppen. Hasonló a hasonlót vonzza.
                                
A TISZTÁNTUDÁS
 
A tisztántudás az a képesség, amikor valamit minden előzetes ismeret nélkül, tudunk. Nehéz megkülönböztetni az intuiciótól. A tisztántudás nem személyes célokra vonatkozik. Ezek kozmikus törvények. Az ok, hogy a kollektív tudattalanban már jelen van az információ. Bizonyos érzékeny és spirituálisan, mentálisan fejlett emberek ezt a tudást álmok, vagy látomások által érzékelik.
 
A MÉDIUMI ÍRÁS
 
A médiumi írás alatt a médium transzban van, a szellemlény, pedig irányítja kezét, ír vele. Ez az egyik legismertebb mediális képesség. Itt is érvényes a szellemi törvény: Hasonló, hasonlót vonz. A médiumi írás veszélyes, ha nem rendelkezünk a tisztán-érzés képességével. Sok médiumnak problémája, hogy a kezdeti érdekes, sikeres írások után ellaposodnak az üzenetek, és már nem szolgálnak érdekességgel. Ömlengővé, és kioktatóvá válhatnak. Ha a médium ezt tapasztalja, akkor tovább kell lépnie, a belső vezetővel kell felvennie a kapcsolatot. Másik probléma, hogy sok médium nem tudja ellenőrizni, hogy kivel áll kapcsolatban. Sokszor előfordul, hogy a szellemlény jóindulatúnak tűnik, aztán meg parancsolgat, utasítgat, végül, pedig agresszív lesz. Ez drasztikussá válhat, és előfordul, hogy a médium soha többé nem akar hallani a szellemvilágról. Tehát jobb, ha egy médium csak akkor kezd médiumi írásba, ha már teljesen ellenőrizni tudja, hogy kivel áll kapcsolatban.