Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Elveszíteni csak azt lehet, amire azt hiszed, hogy birtoklod!

2011.11.12

" Elveszíteni csak azt lehet, amire azt hiszed, hogy birtoklod! "

307139_267811716597542_100001061470343_804522_1489077489_n.jpg- Mi az, amit az emberek birtokolnak? Nem tárgyakat... nem is személyeket... sőt, semmit sem! :) Csak az Egó próbálja elhitetni a birtoklást. Köt és ragaszkodik, mert tudja, hogy sokan hallgatnak rá! Elhiteti velünk, hogy szükségünk van rá, hogy szükségünk van a kötődéseinkre, így irányítva az életünket! Te hagyod, hogy Neked megszabja valaki vagy valami, hogy mit tegyél, és hogyan? Nem a lélek az, amire hallgatnunk kellene? Nem a szív az? Nem a szeretet? Az Egó, azt mondaná erre, hogy butaság! Szükség van ezekre, mert szükségünk van arra, hogy fontosak és értékesek legyünk! De kinek? Valójában kinek akarunk megfelelni? Kinek vagy kivel akarjuk magunkat elfogadtatni? Nem Önmagunkal? Dehogynem! :) Épp ezért az Egó diktálta ragaszkodás másokhoz, - hogy általuk nyerünk fontosságot, megbecsülést, elismerést, szeretetet, - tévedés... az Egó tév-játszmája! Az Egó ragaszkodni és kötődni tanít, hogy szükséged legyen másokra is, mert mások által kap erőt és figyelmet! Így kontrollálva és birtokolva az életet, az életed!

De valójában semmink sincs! Sem tárgyaink, sem birtokolt személyek! Nem is tudunk birtokolni semmit sem! Minden, amihez kötődünk, a tárgyak, az emberek is csak a megtapasztalások ESZKÖZEI!

Példa:

- Miért a könyveinkhez ragaszkodunk, mikor a tudás és a tartalom bennünk van(!)?

- Miért a tárgyainkhoz ragaszkodunk, mikor a két kezünk is képes dolgozni, és tenni bármit is?

- Miért a személyekhez ragaszkodunk, mikor a szeretet a lényeg és a forrás.... nem az adott személy?

- Miért mondunk le könnyebben a tárgyainkról, mint a személyekhez való ragaszkodásunkról?

- Miért ragaszkodunk egyáltalán? Mert kell? Kell a játszma, kell a birtoklás élménye? Kinek? AZ EGÓNAK! Hogy elhitesse velünk, hogy így leszünk mi is fontosak!

De csak magunknak kell fontosnak lennünk! Ha mindenki fontos lesz magának, csak akkor vagyunk képesek adni, és befogadni is! Elfogadni is! Nem birtokolni, mert az kisajátítás! Miért akarunk sajátunkként mást, vagy másokat? Van testünk, vannak érzéseink, van lelkünk, vannak szépségeink és csodáink! Miért kell a másé? Nem birtokolhatunk mást, vagy másét, vagy másokat! Egyszerűen ez lehetetlen!

Ha az Egó elhiteti velünk, hogy így kell élnünk, mert a ragaszkodás helyes, akkor veszíteni is fogunk! De amit nem birtoklunk, azt nem lehet elveszíteni sem! Ha jól használjuk az eszközeinket, csodák sokaságában, boldogságban, és szeretetben lehet részünk! Őszintén tiszta, elfogadó, és szabadon áramló szeretetben!

Amit elengedünk tiszta önzetlen szeretettel, az visszaáramlik, visszatalál hozzánk! Nem lesz többé szükség a ragaszkodásra, a játszmákra, a téveszmékre, az Egóra... mert egyszerűen csak ott lesz velünk... ott lesz mellettünk... a szabad akarat, az önzetlenség és a tiszta szeretet következményeként!

Polgár Anita