Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


AVATAR - 4. csakra tisztítás

2011.01.30
4. CSAKRA: Szív csakra (Anahata)
 
 
Nevének jelentése: „Töretlen”.
Helye: A mellkas közepén, a szív magasságában található, előrefelé nyílik.
Feladata: Kiegyenlíti a Földi és az Univerzális energiákat.
Színe: Legfőképpen zöld, néha rózsaszín vagy sárga.
Hozzárendelt természeti elem: Levegő. (Még az asztrál test is ide tartozik.)
Szimbóluma: Tizenkét szirmú lótuszvirág.
Bolygója: Vénusz.
Mantrája: Jáám.
Érzékszerve: Bőr.
Érzékszervi funkciója: Tapintás.
Alapelv: Az odaadás.
Munkaszerve: a kéz.
Hozzárendelt testrészek: A szív, a gerinc- nyak és derék közti része, a mellkas és a mellüreg, a tüdő alsó tájéka, a vér és a vérkeringési rendszer, a bőr.
Ellátja energiával: A tüdőt, a szívet, és a csecsemőmirigyet.
Hozzárendelt mirigy: Csecsemő- mirigy.
A csecsemő- mirigy a növekedést szabályozza, és a nyirokrendszert irányítja. Ezen kívül még feladata az immunrendszer erősítése és stimulálása is.
Asztrológiai hozzárendelések:
Oroszlán/ Nap: melegség, szívélyesség, nagyvonalúság.
Mérleg/ Vénusz: kapcsolat, szeretet, törekvés a harmóniára, eggyé válás a másik emberrel, azaz az Én és a Te egybeolvadása.
Szaturnusz: az önző Ego legyőzése, mint egyetlen lehetőség az önzetlen szerelem megéléséhez.
Hozzá rendelt életkor:
21-28. évünk között mozog, feladatként, pedig érzelmeink kifejezése, megélése, az együttérzés és megbocsátás szerepelnek, vagyis miként tudjuk a lényeget elfogadni, tudunk-e valóban odaadóak lenni, a feltétel nélküli szeretet vagy szerelem kérdése, pedig mindennapos. Itt dől, el mennyire vagyunk képesek kitárulkozni mások felé, miként tudunk elfogadni és adni.
Érzelmi, spirituális és mentális hatások:
Spirituális szinten a gyógyítás, regenerálódás, a föld szeretete, a Természettel való tökéletes harmónia jellemzik.
Érzelmi jelentései a nyitottság, a szabadság, nyugalom, a nagylelkűség, a düh, a széles látókör, a megelégedettség, a féltékenység és minden szívvel kapcsolatos dolog.
Mentális jelentései a mértéktartás, növekedés, józan ítélet, jó időben jó helyen lenni, a szinkronicitással élni, megújulás, kiegyensúlyozott vélemény, villámhárítás, döntőbíráskodás, igazság, objektivitás. Itt történik a lényeg elfogadása. Az odaadás, a feltétel nélküli szeretet/szerelem, a mások felé való kitárulkozás, az elfogadás, az együttérzés és adás, az igazság keresése, és a széles látókör kialakítása, a megegyezésre való hajlam, az ítélőképesség, az igazság keresése és a széles látókör kialakítása, a megegyezésre való hajlam, az ítélőképesség, a határozottság, a nagylelkűség, az egyensúlyunk és az igazságérzetünk megélése.
Elsődleges képzettársítások:
Formai jele: a hatágú csillag, mely a levegő elemet jelképezi, azt az elemet, melynek hiányában nem élhetünk, mely láthatatlanul vesz körül minket, mely a friss oxigént, a pránát, az életenergiát jelenti, és amely minden irányba kiterjed és mozog.
Ez a szimbólum két egymásba forgatott háromszögből áll, melynek csúcsával lefelé mutató része a női oldalunkat, a felfelé mutató, pedig férfias énünket hivatott képviselni. Boldogságunk azon áll vagy bukik, hogy e két felünk valóban teljes és tökéletes egyensúlyban talált-e egymásra. Ez jelenti azt is, hogy az egyetemes energiaáramlás testünk minden irányába töretlenül áramlik, halad, megtöltve minden egyes porcikánkat az éltető szeretet erejével.
Hétköznapi felfogásban:
Egyensúlyt teremt a test, a szellem és a lélek között.
Szimbolikus jelentései a természet, a tavasz, a kreativitás, a termékenység, a bőség zavara, a szabad út.
Blokkok oldását az alábbiak segítik:
Színe: a smaragdzöld fénye segíti a gyógyulást. Ehhez a csakránkhoz tartozó bolygó a Vénusz, a szépség és harmónia, a szerelem istennőjéről elnevezett égitest, így ha körbevesszük magunkat a zöld nyugtató árnyalataival, máris segítségünkre siet egyensúlyunk visszaállításában.
A hangskálán: az „F” hang, a szolmizációban a „Fa”.
Drágaköve: a rózsakvarc, a turmalin, a kunzit, a smaragd, a jáde vagy más néven a nefrit, a malachit, az opál, a krizolit, és a pirit.
Illata: Aromaterápiában a rózsaolajat használhatjuk.
A Bach-virágterápiában: bükkfát, a cikóriát, a szőlőt, a hangafüvet, a nebáncsvirágot, a forrásvizet, a viziviolát, és a verbénát alkalmazza.
A gyógynövényei: az aranyvesszőt, a gyöngyvirágot, a fuksziát, a mályvát, a sarkantyúkát, a borágót, a rézvirágot és az aloé verát említhetjük meg.
Ételei: a legtáplálóbb étkek, Kalciumban és vasban gazdagok, melyek segítik a sejtek fizikai szintű megújulását, az egyensúly megteremtését a testben, mint például a búzafű.
 
SZÍV CSAKRA ELZÁRÓDÁSA, TISZTÍTÁSA: (A szeretet csakrája)
 
Célja: A szeretet.
Elzárhatja: A bánat zárhatja el.
Vess számot az összes bánatoddal. Nagy veszteségek értek, de a szeretet is egyfajta energia, ami körülöttünk kavarog. A levegő nomádjainak szeretete, nem távozott a Világból, azt továbbra is megtalálod a szívedben, majd egy új szeretetben újjászületik.
Tisztítás: Hagyd távozni a fájdalmat és a bánatot. Elengedés. Szeress újra.