Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


EZO-LÉLEK

Cikkek

Valódi, vagy csak illúzió?

2011.04.23

Sokszor írtam már az illúziókról, ám mostanra már bennem is összeállt egy teljesebb kép ezzel kapcsolatban. Természetesen csak a saját megközelítésemből, saját tapasztalataimon keresztül tudom elétek tárni. Nem írhatok mások nevében, bár tettem ezt sokáig.
 
Már megértettem, az is illúzió, hogy úgy látom, mások ugyanazt élik meg, ugyanúgy, ahogy én, ugyanazt érzik, ahogy én. Számtalanszor beigazolódott, hogy mikor így hittem, NEM ÍGY VOLT. Ezért most már csak a saját nevemben beszélek, nem általánosítok, mert ez is csak egy illúzió, hogy egyes élmények, meghatározások mindenkire igazak.
 

Az Univerzum törvényei

2011.04.23

Lehet, hogy a szellemi törvényeket nem tudom mérni, de a hatását igen. A szellemi törvényeket nem tudjuk megváltoztatni, legfeljebb fellázadhatunk ellenük. Csakhogy mihelyt önfejűen cselekszünk, hatályba lép az ok és okozat törvénye, és cselekedetünk következményével szembesít bennünket.
A szellemi törvények valóságosak, valóban hatnak, függetlenül attól, hogy hiszek-e bennük vagy sem. Tagadhatom őket, és megpróbálhatok ellenükben létezni, ám ekkor betegség vagy szenvedés formájában korrepetálást kapok a sorstól. Ám együtt is működhetek velük, harmóniában élhetek ezekkel a szellemi törvényekkel, és teljes életet élhetek. A választás a kezemben van.
 

KÜLÖNLEGES TELIHOLD 2011 03 19

2011.03.19

Ahhoz, hogy megértsünk mindent, elfogadással kell olvasni ezt a cikket. Nem elég csak érdeklődni, hinni kell. Ha elég nyitottak vagyunk, megérthetjük a Világban zajló történéseket, mert mindenre van magyarázat, csak tudni kell, hogy melyik kulcs nyitja az ajtókat.
 

A NÉGY ELEM TANA - FÖLD

2011.03.18

Az őselemkről szóló cikksorozat a földelemmel folytatódik. Az Ayurvéda filozozófiája szerint a földelem alatt természetesen nem a hagyományos értelemben vett földet, mint anyagot értjük, hanem annál lényegesen tágabban értelmezzük azt. Annak érdekében, hogy a földelem természetét képesek legyünk megérteni, a tűzelemről szóló cikkben alkalmazott tartalmi tagolást választjuk.
 

A NÉGY ELEM TANA - LEVEGŐ

2011.03.18

A levegő elem a teremtés sorendjében a második elem az éter után. Ahogy a többi őselemnél is elmondható, ez az elem sem pontosan a tudományos értelemben vett levegővel azonos, hanem lényegesen tágabban értelmezett dolog. A védikus értelmezésben a levegőnek az anyagi aspektusokon túl, tudati aspektusai is vannak.
A Vayu az ayurvédában levegő elemet takarja, a továbbiakban azonban magyar szóval, levegő elemként fogok rá hivatkozni.
 

A NÉGY ELEM TANA - VÍZ

2011.03.18

Az Ayurvédában a vízelem a teremtés sorrendjében az utolsó előtti, azaz a negyedik. Az ember azt gondolná, hogy ez a legnyilvánvalóbb elem, azonban meg fogjuk látni, hogy azért nem ilyen egyszerű. Ahogy a többi elemnél is igaz volt, a víz elem sem pusztán a természetben található vízzel azonos, illetve vannak lelki aspektusai is.
 

A NÉGY ELEM TANA - TŰZ

2011.03.18

Az Ayurvédában az őselemek tulajdonsága eltér a tudomány által meghatározott tulajdonságaitól, az ayurvéda az egyes elemek tulajdonságait kiterjeszti és azok természetét vizsgálja. Ennek következtében vannak azonos tanok az elemekkel kapcsolatos tudományban, de jó, ha az ember vigyáz, le ne egyszerűsítse az ayurvédikus elveket, mert hamar tévútra tévedhet..
 

Egységtudatosság Hulláma

2011.03.18

Biztos vagyok benne, hogy te is érzed már egy ideje az idő-felgyorsulását és érzékeled azt is, hogy minden egyre gyorsabban változik. 2011. március 9-én átlépünk a Maya Naptár következő szakaszába, amely az Univerzális Alsó-Világ elnevezést viseli. A Maya Naptár szerint ez a szakasz összesen 234 napból áll, és ezzel, a kilencedik szakasszal, vagy hullámmal további 20-szorosára gyorsul az idő.

 

Az Átalakulás végső ciklusai- az utolsó 932 nap

2011.03.18

2010 októberében elindult a Változás utolsó szakasza. Egyre erőteljesebben érezhetőek a bolygónkra érkező energiák, talán most a legnagyobb a szakadék az anyagi és a Szellemi világ nézetei között. Mindegyikünk életébe beérkezik a Hívás, hogy kapcsolódjunk Szellemünkhöz, és megéljük a fizikai világban Lényünk Valódi Esszenciáját.
A Maja naptár a feltételezések ellenére 2013. július 25-ére teszi az Átalakulás befejeződését, mely nem egyik napról a másikra, hanem folyamatosan, ciklikusan írja át világunk rendszerét.
Ez az utolsó 1008 nap, melyben már benne vagyunk, és talán ez nevezhető az utolsó lehetőségnek, hogy mindenki elinduljon önmaga felé, és kiterjessze önmagát és tudatosságát.

 

AVATAR állapot- Csakratisztítás

2011.01.30

Az AVATAR állapot pontos jelentése az, amikor egy személy a testén kívüli állapotban irányítja a testét, és nem benne. Ebben az esetben a személy, az összes képességét használni tudja, olyanokat is, amikről eddig fogalma sem volt… mert már elfelejtette az elzáródott előző életeiben.
 
Ezt az elzáródást egyrészt a személy okozta saját magának azzal, hogy voltak olyan döntései, amelyekkel több rombolást idézett elő, mint építést, tehát ártó cselekedetet vitt véghez az életei során.
 
Továbbá attól záródott még el, mert mesterségesen, különféle módszerekkel az emberiség történetében megtették mások vele. Azok, akiknek nem volt képességük, nem akarták, hogy másoknak is legyen, így hát elvették.