Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


ÉLETEM VIRÁGA - 5.

2011.11.12

ÉLETEM VIRÁGA! - 5.

 

imagescasoiujo.jpg2011.10.30. / 5.rész – „Transzformáció” – Érzet- helyzet átalakítás!

- Ráhangolódás a Változásokra! -

 

Amikor élet-cseppek történnek velem, le fogom írni a tapasztalataim, és a saját gondolataim!

Mint a virágszirmok, amik nyomot hagynak a virágon, az életen, életemen!

Fontos részei a mindennek, az Egy- hez való eljutásban!

Mint az élet-körök, amik a tapasztalni valókat tartalmazzák, és a lehetőségeket, amik által TELJESSÉ válhatunk!

"Magban lenni... Önmagunkban teljességgel lenni"..., a legcsodálatosabb dolog, amit emberi lény az élettől kaphatott!

 

A mostani időszak történései inspirálták újra a megnyilvánulást.

A Változások, mára már szinte mindennapossá váltak az emberiség életében!

Sokan vannak, akik a különféle lelki-, vagy egyéb problémák miatt, szinte már elveszítik lábuk alól a talaj biztonságát. Amikor azt mondjuk, hogy „két lábbal állunk a Földön”, az számomra azt jelképezi, hogy tudatosan tudom, hogy mikor mi, és miért történik! Átlátom az események sorozatait. Nem kell ehhez különösebb tudás, vagy bármilyen tanulmány, csak két dolog. Papír és toll. Üljünk le, és írjuk le a gondolatainkat, az érzéseinket! Ez egy olyan technika, amit mindenki önszántából, bármilyen erőfeszítés nélkül használni tud. Azért „kell” a gondolatainkat, érzéseinket leírni, mert így könnyebben vizualizálhatjuk az adott helyzetünket egy problémakörön belül! Jobban rálátunk a dolgokra. Több szempont szerint is meg tudjuk vizsgálni, körül tudjuk járni az adott témát, és a lehetséges megoldásokat!

 

Miről is szól ez lényegében, és miért van ennek jótékony hatása?

 

Nem mindig van „kéznél” egy jó barát, vagy egy megfelelő partner, esetleg egy szakértő, vagy hozzáértő tanácsadó, aki a megfelelő megvilágításba helyezi az életünk történéseit! Sokan azért nem találnak megoldásokat a problémákra, mert nem kifejezetten vizualizáló képesek! Napokig csak gondolkodnak, és rágódnak a helyzeten, a problémán! A végén, már csak azt érzik, hogy szinte már gondolkodni sem tudnak kellően, és összevisszaságnak tűnik minden. Mert nem képesek a megfelelő helyzet-vizualizációra! Ehhez nagy segítség a fent említett egyszerű módszer. Mert ha leírjuk, hogy mi az adott probléma (1), majd ezt követően, hogy milyen érzéseink és gondolataink vannak ezzel kapcsolatban (2), utána, hogy mit tettünk ezért, hogy miért következett be, esetleg, minek a hatásaként (3), majd azt, hogy milyen megoldást próbáltunk rá találni, vagy hogyan kezeltük eddig a helyzetet, a problémát (4). A legvégén, pedig írjuk le, hogy hová vezetett a megoldás, mi a következtetés, milyen tapasztalatot szereztünk a választott út, és az adott megoldásunk következtében (5). Ezeket mind leírva, és sokszor visszaolvasva, esetleg, kicsit távolabb tartva magunktól, megláthatjuk az összefüggéseket! Azokat a dolgokat, amiket eddig nem vettünk észre, pedig ott voltak az orrunk előtt. Összerendezhetjük a gondolatainkat is, mert már csak arra kell figyelnünk, hogy miket írtunk a papírra. Könnyebben átrendezhetjük a gondolatainkat, a meglátásainkat, a nézőpontunkat, és az érzéseinket is! A papír végére, - miután kielemeztük a gondolatainkat és a helyzetünket (ilyenkor jöhetnek „felismerések”) – írjuk fel, hogy milyen „új” megoldásokat találtunk. Miket látunk másképp, milyen különbségeket vettünk észre. Lehet több is. Gondoljuk át újra és újra a megoldási folyamatokat, majd cselekedjünk a helyzetünk megoldása érdekében!

 

Mi is a „Transzformáció”?

Átalakítást jelent! A helyzetek, az érzetek, az érzések, a gondolatok átalakítása!

 

Mit jelent a „probléma”? – Egy adott élethelyzet negatívumként érzékelése!

A negatív dolgokat, érzeteket, és élethelyzeteket senki sem szereti! Pedig megsúgom, hogy épp ezek kellenek és szükségesek a megfelelő tapasztalásokhoz! Egy tapasztalat akkor hasznos, és hatásos, ha egy adott kiindulási pont (problémás élethelyzet) érzetét megfelelő ÁTALAKÍTÁSSAL pozitív irányba vagyunk képesek transzformálni (alakítani)! Ez az átalakítás olyan erős energiákat szabadít fel bennünk, amik képesek pozitívumként beivódni a gondolatainkba, az energiáinkba, az életünkbe, így építve az önbizalmat, és a lelki-erőnket, táplálva önmagunk megtapasztalását és megismerését!

 

Olyan időszak előtt áll mindenki, és az időszaki energiák is olyan információkat hordoznak, amik nagyon erős változásokat idéznek elő. A pozitív finomenergiák (Szeretet), már nem képesek elviselni a régi, berögződött, megszokott és megkötött energiákat! A finomenergiák kezdik átalakítani, átrezgetni, és fellazítani az egész mindenséget!

 

Miért történik mindez?

 

Mert már nem helyén valóak azok a dolgok, amik nem a tiszta szeretetet táplálják és képviselik! Vége a régi negatív berögződéseknek! Minden és mindenki az Új- ra, az újdonságra vágyik. A szívek tisztaságra vágynak, tiszta helyzetekre, pozitívan élhető életre, boldogságra, őszinte, önzetlen szeretetre! Az Univerzum is reagál (univerzális törvények és hatások miatt) ezekre. „KÉRJ, ÉS MEGADATIK!” (Nem kezdem el ezt itt most részletezni, hogy hogyan, és miként, mert ez egy igen bonyolult, hosszú és részletes folyamat! Erre most itt külön nem térnék ki!) Csak annyiban, hogy a GONDOLAT= TEREMTŐ ENERGIA!

„Hatás-ellenhatás”, vagy „Hatás-kölcsönhatás”. „Ok-okozat”!

Az előző Életem Virága részekben is kitértem már ezek magyarázataira!

Szóval, egy a lényege!

Hogy MINDIG „MI” IDÉZZÜK ELŐ A VÁLTOZÁST! MINDIG!

Ha akarjuk, ha nem, ha tetszik, ha nem! Mi vagyunk a legfőbb OK, amiért a környezet, a külvilág is változik!

 

Miért akarjuk ezt? Mi a cél?

 

A TRANSZFORMÁCIÓ! Minden belülről hat kifelé! Azért, hogy újra befelé hat-hasson!

A folyamat lényege, hogy egy adott, -belső késztetésre- született gondolat folytán a kifelé közvetített energiák, és gondolati információk következtében, „megteremtődik” a megtapasztalni kívánt élethelyzet! Azért, hogy ez által „tanulhassunk, tapasztaljunk”! Tehát Mi vagyunk a legfőbb OK, és az okozat, a Mi Okozásunk… a helyzetek okozása, létrehozása! Mert ilyen-olyan módokon bevonzzuk azokat, és mert a tudatalatti gondolataink folytán, megteremtjük a helyzetet!

„Az vagy, amit gondolsz!”

„Vigyázz mit gondolsz, vagy mondasz!”

Minden azért van, mindent azért teszünk, hogy TAPASZTALJUNK! Megfelelően tapasztalni, pedig a TRANSZFORMÁCIÓ (átalakítás) során lehet!

Ha megfelelően, de inkább bárhogyan is megéljük a helyzeteket, akkor teljes a tapasztalásunk!

 

Milyen különféle „akadályokat” hozhat a nem megfelelő tapasztalás?

 

Mindenki a maga szellemi-lelki szintjének megfelelő „játszmákat” hordoz a tapasztalás érdekében! Különböző eszközöket is használunk a játszmáink lejátszásához!

Néhány, nem részletes példa a megértéshez:

Példa:

1. kör (szint): ÍTÉLET

A játszmája, az energia- figyelem szerzés!

Eszközei: harag, düh, önsajnálat, kétely, félelem, önbizalom hiány, stb.

 

2. kör (szint): BEFOGADÁS

A játszmája az önsajnálat és tagadás!

Eszközei: hárítás, „szegény Én”, tagadás, értetlenség, közönyösség, távoltartás, stb.

 

3. kör (szint): ELFOGADÁS

A játszmája az érdeklődés, vagy érdektelenség!

Eszközei: félelem, kétely, tagadás, lázadás, befolyásoltság, azonosulás, megfelelés, stb.

 

4. kör (szint): DÖNTÉS

A játszmája a bizonytalanság, önbizalomhiány!

Eszközei: kétely, félelem, döntésképtelenség, visszakozás, sajnálat, tévút, megtévesztés, bizalmatlanság, hazugság, reménytelenség, hit nélküliség, stb.

 

5. kör (szint): ELENGEDÉS

A játszmája a ragaszkodás, kötődés!

Eszközei: harag, düh, sajnálat, figyelemfelkeltés, menekülés, elterelés, hárítás, azonosulás, kötődés, megtartás, önámítás, stb.

 

Ha ezeken a játszmákon (lépcsőfokokon) keresztül tapasztalunk, akkor az átalakítás is könnyebben fog menni, mert megértjük, hogy mi miért történik, és az adott szinteknek megfelelően, merre felé kell (lehet) tovább haladnunk! Amíg egy „helyzet” nincs megfelelően megoldva és átalakítva, addig nem tudunk tovább haladni! Újra és újra visszazuhanunk más és más körülmények és szituációk között, ugyanabba a problémakörbe!

 

Milyen megoldások, vagy átalakítások lehetségesek az adott körökben?

 

Minden negatív, vagy csak látszólagos megoldás, a beragadást, és a helyzet újra generálását hozza! Minden szinten, az egyel felettébb lévő szint minősége is megoldást és tovább-, feljebb lépést eredményez!

 

1. kör (szint): ÍTÉLET

Átalakítás: Elsősorban a megfelelő befogadás! Nem elzárkózás, átélés, megértés, önuralom, önbizalom, nem ítélkezés, stb.

 

2. kör (szint): BEFOGADÁS

Átalakítás: Elsősorban elfogadás! Nem tagadás, megértés, türelem, nem sajnálkozás, ítéletmentesség, stb.

 

3. kör (szint): ELFOGADÁS

Átalakítás: Elsősorban döntésképesség! Önbizalom, nem tagadás, nem lázadás, nem azonosulás, nem megfelelés, megfelelő befogadás, megértés, stb.

 

4. kör (szint): DÖNTÉS

Átalakítás: Elsősorban elengedés! Nem kételkedés, önbizalom, hit, remény, nem megbánás, választás, bizalom, igazság, őszinteség önmagunkkal, elfogadás, stb.

 

5. kör (szint): ELENGEDÉS

Átalakítás: Elsősorban szeretet! Nyugalom, kiegyensúlyozottság, csendes befelé figyelés, megélés, megértés, elfogadás, döntés képesség, önbizalom, hit, stb.

 

Minden megoldás, és minden átalakítás lényege, hogy az eddigi, nem megszokott módozattól MÁSABB utat, másabb megoldást válasszunk, így elkerülhetjük az ismétlődést, ha felismerjük, hogy hogyan kell másképp cselekednünk!

 

Minden végső megoldás a SZERETET!

 

Mennyire vagyunk képesek végigjárni a „lépcsőinket” a végső célunk felé, és milyen minőséggel tudjuk lezárni, és elengedni a problémáinkat? Soha nem szabad félni, vagy megijedni a helyzetektől! Tudjuk, és belátjuk, hogy minden csak értünk van, hogy mindent, minden változást mi idéztünk elő, így a látszólagos teher része sem lesz nehéz, és a „más” megoldást, az átalakítást (transzformációt) is könnyebben éljük, tapasztaljuk meg!

Minden azon múlik, hogy a sok-sok játszma közül, milyen tiszta és pozitív eszközöket választunk a végső SZERETET megéléséhez, és megtapasztalásához, az Önmagunkhoz való eljutás útján!

 

Egy kis vizualizáció:

Képzeljük el ezt úgy, mint egy végtelen, felfelé vezető spirál lépcsőt! Ez a „Mi” Utunk! Minden szint egy-egy pihenőt jelent. A szintek között mindig 5-5 lépcsőfokkal. Végig kell haladnunk egyesével. Nem léphetünk kettőt vagy többet egyszerre, mert akkor kihagyunk fontos megtapasztalási részeket. Idővel, haladhatunk gyorsabban, ahogyan a már jól begyakorolt megoldásokat a magunkévá tettük. De akadnak olyan helyzetek, amikor elvétünk egy-egy lépést, hogy vissza is zuhanhatunk! A cél, hogy eljussunk a lépéseink által a teljes Önmegtapasztaláshoz. Ez mindennek a lényege! Minden élethelyzet, minden játszma, minden eszköz, minden „látszólagos probléma” egy-egy megélési megtapasztalás, amit átalakítva, és befogadva magunkba, tovább juttat minket Önmagunkhoz, és bennünk a szeretet végső megtapasztalásához és megismeréséhez!

Kellemes utat Mindenkinek!

Ne feledjük! A SZERETET a legfontosabb, és az egyetlen, ami bennünk tapasztalásra vár!

Minden játszma a szeretet minőségi megtapasztalásáért folyik!

Polgár Anita

 

A mappában található képek előnézete ÉLET VIRÁG