Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


ÉLETEM VIRÁGA - 3.

2011.11.12

ÉLETEM VIRÁGA! - 3.

 

imagescasoiujo.jpg2011.09.21. / 3.rész - Nyisd ki a szíved - Elfogadás

 

Amikor élet-cseppek történek velem, le fogom írni a tapasztalataim, és a saját gondolataim!

... ... Mint a virágszirmok, amik nyomot hagynak a virágon, az életen, életemen!

Fontos részei a mindennek, az Egy-hez való eljutásban!

Mint az élet-körök, amik a tapasztalni valókat tartalmazzák, és a lehetőségeket, amik által TELJESSÉ válhatunk!

"Magban lenni... Önmagunkban teljességgel lenni"..., a legcsodálatosabb dolog, amit emberi lény az élettől kaphatott!

 

Tovább folytatva a napi gondolatmeneteket, most ebben a részben a megfelelő befogadások után, az ELFOGADÁSRÓL szeretnék beszélni.

Az elfogadás, ami a közvetlen bejővő információk "második szűrője", amin keresztül át- és feldolgozásra kerülnek a hatások!

Itt sem mindegy, hogy milyen a jelen pillanatunk, hogy lélek súlyokkal terheltek vagyunk-e, vagy sem, netán tökéletesen a mag-unban vagyunk!

Szintén 3 szint létezik az "elfogadás" érzékelésére!

 

1. felismerés: (Negatív hozzáállás szemszögéből, alacsony rezgésnél...)

 A befogadás minőségének feldolgozása után az elfogadás is, ha netán zártak a "virág szirmok", csak részben történik meg! Részben fedve van a mag, így a "játszmák" (félelmek, kételyek) következtében a szűrő megint "torzítani" fog, és az elfogadás lehetősége is csak burkoltan, felületesen, vagy egyáltalán nem jön létre! Megindul a TAGADÁS (lázadás)! A magtól való megtagadás, önmagunk megtagadása, és további bezáródása! Ennek következtében is a szirmok mégjobban takarják a magot, belelökve, belesüllyesztve a "problémákba"! Ezen a szinten is újra és újra beleragadunk a körök fogságába! Egyre inkább és mégjobban elveszítve ön-mag-unk fölött az uralmat. Tagadás, majd döntésképtelenség, és menekülések a helyzetektől. Lázadás. Mindent rossznak érzünk, és (torzítva) ítélünk meg! Mert a lélek- szintünknek megfelelően épp így látjuk a dolgokat! Szellemi szinten ez szélsőséges esetekben, elhatárolódáshoz is vezethet. Fizikai szinten érzékelve, például elsősorban nyelőcső, és emésztő rendszeri panaszokhoz vezethet! Hányás=tagadás! Gyomor görcsök= problémákba való beragadás, rágörcsölés, lázadás=nem elfogadás!

 

2. felismerés: (Pozitív hozzáállás szemszögéből, magasabb rezgésnél...)

A "virág szirmok" nyitottabb, de nem teljes nyitottságánál, itt ezen a rezgésen, az elfogadás lehetősége is nyitottabb! Látjuk a lehetőségeinket, látjuk a magot, és hogy mi jó neki, nekünk! A szűrő nem teljesen "tiszta", így döntési lehetőségnél, az elfogadás is csak részleges, vagy felületes, netán bizonytalan lehet! Megvan az esélyünk, hogy jó felé indulunk, és az elfogadás gyakorlása tovább nyithatja a zártabb szirmokat is, esélyt adva a teljes elfogadáshoz, a mag (szív) erősítése érdekében. Ha nyitunk magunkon, a szirmokon, nyílik és tágul az elfogadás érzése is! Ez visszahat a "befogadás" (Lásd: Jegyzetek:ÉLETEM VIRÁGA - 2.) minőségeire is! Ha sikerül nyitni, kinyílnak a befogadási lehetőségek is! Elfogadással, tehát tisztíthatjuk és tágíthatjuk a befogadási minőségeket! Szellemi szinten ez már nyitottabb gondolkodásra vall, és érdeklődésre, de még nem látjuk teljesen a különbségeket az információk minőségei között. Tévútra terelhet, a befolyásolhatóság, és a megfelelési játszma! Fizikális szinten itt megjelenhetnek különböző ideiglenes allergia típusok, esetenként túlérzékenység, ami a nem teljes elfogadást, és a nem megfelelő szelektálás következménye. Az információk, a "táplálék" bejut a szervezetbe, de időnként bizonyos túlfogyasztás esetén, a feldolgozás késlelődik. Puffadás, görcs, fájdalom, érzékenység, megtartás, nem tovább engedés.

 

3. felismerés: (Tökéletesen a magban) - Teljes elfogadás

Ebből a középponti tökéletes magból, ugyanúgy betöltődnek az információk! Teljesen nyitottak a szirmok, és stabil a mag-tengely-közép! Minden szirom, élettapasztalatok nyomait hordja magában, de ezeket pozitív, stabil töltésekkel fent is tudjuk tartani, így a szirmok fixen a helyükön (nyitva) maradnak, mint egy "kifeszítve" azokat a tökéletesen teljes elfogadás felé! A szirmokon keresztül bejövő információk, és ezek hatásai is tisztán érzékelhetőek. Mint egy "kódokat" tartalmazva, a megfelelő szűrőkkel, eljutnak egészen a magig az "ingerek", mert teljes elfogadással harmonikusan beengedjük magunkba. A szirmok és az azokon lévő "tapasztalat-kódok" segítségével- befogadja, felfogja, és átalakítja a hatásokat, majd a mag felé tökéletesen az elfogadással közvetíti is!  Tökéletesen a magban maradunk, bármilyen bejövő hatás következtében is! A megfelelő nyitottság= teljes elfogadás= ítélet mentesség=megfelelő tapasztalatok által! A teljes elfogadás eredményezi a mag (szív) kinyílását is, mint egy tiszta, szabad átjárhatóságot biztosítva a felsőbb szintekre! Teljes elfogadással, teljesen kinyitható a lélek-mag, ami a szeretet tökéletes elfogadását is eredményezi. Szellemi szinten is tökéletesen befogadó képesek vagyunk, és az információk, és energiák is tisztán, akadályok és blokkok nélkül töltődhetnek be harmónikusan! Fizikai szinten a teljes elfogadás, a tökéletes emésztő rendszert jelenti! Tudatossággal párosítva, még különbséget is tudunk tenni, hogy mi hasznos, és mi kerülendő a szervezetünk számára! Egészséges ételek, az EGÉSZ-ségünk (egységünk) érdekében!

 

Elfogadással, és az arra való törekvéssel, kinyithatjuk és erősíthetjük szívünket, magunkat. Legyünk mindig nyitottak, mert a tapasztalataink révén tanulhatunk minőségeket, így egyenes út vezet a megfelelő szeretet befogadására, és elfogadására is!

Polgár Anita

 

A mappában található képek előnézete ÉLET VIRÁG